Werkwijze

Nadat ik uw aanvraag heb ontvangen neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op om uw wensen en een eventuele leverdatum te bespreken. Nadat de wensen zijn besproken ontvang ik van u de foto’s van uw huisdier, kleurstellingen, of andere ideeën per email. Inmiddels hebben we dan besproken aan welke (kwaliteits-) voorwaarden de foto’s moeten voldoen. De foto’s voor een dierenportret moeten scherp genoeg zijn om de vacht, en vooral de ogen, van uw dier goed te kunnen zien. Wanneer u mij een ( van google afkomstig) ontwerp toestuurt noteert u hierbij dan alstublieft altijd de website, zodat ik kan controleren dat hier geen copyright van een andere kunstenaar op rust. De foto’s worden beoordeeld op bruikbaarheid om teleurstellingen te voorkomen.
Wanneer er overeenstemming is bereikt over de aangeleverde foto’s wordt een opdrachtovereenkomst getekend waarin een prijs en een levertijd is overeengekomen. Een aanbetaling is dan gewenst.
De levertijd is erg afhankelijk van de kwaliteit van de foto’s, de materiaal- en techniekkeuze, en het aantal opdrachten op dat moment. Het is voor mij erg belangrijk een goed lijkend portret van uw dier te maken, hiervoor neem ik de tijd die nodig is.
Wanneer u een item wilt laten maken ter gelegenheid van een speciale gelegenheid, neemt u dan tijdig contact op. Wanneer er weinig tijd is, is altijd mogelijk om een cadeaubon uit te geven voor een dierenportret of sjaal, kijkt u daarvoor onder het kopje “ cadeaubon” op deze pagina.

Uw dier wordt geschilderd of getekend zoals het op de foto staat afgebeeld. Stuurt u daarom een aantal verschillende foto’s zodat we in overleg tot de beste compositie en samenstelling kunnen komen. Het is mogelijk om foto’s van verschillende dieren in een schilderij of tekening te combineren. De mogelijkheden zijn echter wel sterk afhankelijk van de kwaliteit van de foto’s.

Een goede foto:
De beste foto’s van uw dier maakt u buiten bij daglicht, op dezelfde hoogte als uw dier, zodat u recht in zijn/haar ogen kijkt. Gebruik bij het maken van de foto geen flits, zodat de ogen hun natuurlijke uitstraling behouden. Vermijd direct zonlicht, omdat daarbij de kleuren niet juist worden weergegeven. In overleg kan ik ook zelf de foto’s maken.
IMG_1457
IMG_6621
fikkie